Rigeligt Smør & En Sprød Krumme

16 December 2019

Citronspecier

Julen rimer på smør, sukker og masser af det! Og hos Madmanifestet holder vi af alt, der kan kan sættes i forbindelse med førnævnte. Derfor er der nu landet en opskrift med vores version af en dejlig julekage, lige her på bloggen. Denne småkage er en klassiker til eftermiddagskaffen, og du har med garanti smagt en specie før hos mormor. Vores udgave har vi twistet med lidt citron, som frisker den ellers smør og sukkerholdige kage op. Den går særdeles godt til kaffe og varm kakao, eller bare i selskab med sig selv. 
Psst. du kan sikkert også krydre den med ingefær, kanel eller noget helt tredje får at give den karakter af noget andet lækkert. 

OPSKRIFT

Ingredienser

1/2 vaniljestang
300 g hvedemel
200 g smør
125 g flormelis
Skallen fra 1 citron

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene sammen med flormelis, for at at skille kornene ad.
Sørg for at smøret er lidt blødt, når alle ingredienser skal æltes sammen. Dog må det ikke være flydende. Riv skallen af citron og sørg for at det fordeles i småkagedejen.
Dejen rulles til en lang pølse med en diameter på 6-7 cm, og ligges på køl i ca. en time.
Herefter skæres de i skiver af 1 cm. (Du kan også rulle dejen ud og udstikke kagerne med en form eller udstikker)
Bag dem let gyldne i forvarmet ovn ved 180 grader i 13-15 minutter. Afkøl dem på en rist, og kom dem i en beholder med låg. 
Velbekomme! 

Kontakt

Hør os her

hej@madmanifestet.dk
Ceresbyen 24, kl.
8000 Aarhus

CVR: 40342346

Hør os her