En “dansk” ramen

21 November 2019

Vi havde den udsøgte fornøjelse at være vært for foretagendet “Vi leger med Mad” hostet af Food Maker i midten af oktober. Indrømmet, vi er svært glade for mad og alt det der følger med. Så det er en kæmpe bonus for os, når vi får lov at stå i spidsen for et event som involverer god (og rigelig) mad, samt søde mennesker. Hele herligheden løb af stablen i oktober, hvor menuen stod på den dejlige japanske ramen, men med et dansk touch. For uden at forsøge at gøre os til dommer for hvad der er rigtig og forkert, har vi en lille mission om at pege på nogle alternativer, som vi i hvert fald har fået af vide er en god ide. Dette betød, at der i vores ramen var en god portion af årstidens danske grøntsager, så vi har sæsonens og lokale råvarer i tankerne. Bevares, vi tilføjede stadig soya og miso, for her kan det danske sovsekulør og kartoffelmel ikke stå distancen. Men heldigvis tror vi på, at en lille forskel også tæller, når det kommer til at passe på hende Moder Jord. Alt dette blev til en opskrift, som du kan finde længere nede i indlægget.

OPSKRIFT

Ingredienser

Vegetarisk suppe
2 store gulerødder
¼ knoldselleri
2 porre
100 g tørrede svampe
4 cm frisk ingefær
3-4 cm chilli
Vand 

Kyllinge suppe
2 kyllingeoverlår, 1 kyllingeunderlår
2 store gulerødder
¼ knoldselleri
2 porre
4 cm frisk ingefær
3-4 cm chilli
Vand

Asiatisk sauce 
1 tsk Misopasta
6 spsk soja
2 spsk fiskesauce
Saften fra en lime
Smag til med sukker

Pynt
Chili
Ingefær
Sesam
Grøntsager efter eget valg
Lime
Æg

 

Sådan gør du

Kyllingeboullion (til 4 personer)
Tilsæt kylling i en gryde, og kog det op indtil eventuelle urenheder trænger ud. Tag kyllingen op, og skyl dem rene. Tøm gryden for vand.

Hak gulerødder, knoldselleri, hvidløg, ingefær, porre og chilli groft. Rist grøntsagerne hårdt af i gryden.
Tilsæt kylling og hæld vand på til det dækker, og lad det simre under låg.
Suppen skal simre indtil væsken er reduceret til halvdelen (min. 3 timer)
Sæt vand over til æg, og kog dem smilende (6 min.)
Læg de færdigkogte æg i koldt vand for at stoppe tilberedningen.
Bland miso pasta, soya, fiskesause og lime i en skål ved siden af og lad det trække til suppen er færdig. Smag evt. til med sukker.
Når supen er reduceret til halvdelen, sies grøntsager og kylling fra. Suppen kommes tilbage i gryden, hvor den holdes varm.
Kylling trevles i små stykker ved brug af to gafler.
Snit grøntsagerne der skal bruges til pynt i mundrette stykker. (Husk at grøntsagerne ikke får megen tilberedningstid, så de skal være små)
Pil og halver æggene.
Anret 2-3 spsk af den asiatiske sauce i en sauce sammen med nudler, grøntsager, kylling og æg.
Pynt med chili, ingefær og sesam.
Hæld den varme suppe over retten – og der kan serveres.

Svampeboullion (til 4 personer)
Sæt de tørrede svampe i blød (ca. 15 min.)

Hak gulerødder, knoldselleri, hvidløg, ingefær, porre, chilli groft og rist dem hårdt af i en gryde.
Tilsæt 2 liter vand og lad det simre under låg.
Tilføj de tørrede svampe til suppen, når de er udblødt og lad dem simre ned. Suppen skal simre indtil væsken er reduceret til halvdelen. (min. 3 timer)
Sæt vand over til æg, og kog dem smilende. (6 min.)
Læg de færdigkogte æg i koldt vand for at stoppe tilberedning.
Bland miso pasta, soya, fiskesuace og lime i en skål ved siden af, og lad det trække til suppen er færdig. Smag evt. til med sukker.
Når suppen er reduceret til halvdelen, sies grøntsager fra og suppen kommes tilbage i gryden, hvor den holdes varm.
Snit grøntsagerne der skal bruges til pynt i mundrette stykker. (Husk at grøntsagerne ikke får meget tilberedningstid, så de skal være små)
Pil og halver æggene.
Anret 1-2 spsk af den asiatiske sauce i en skål sammen med nudler, grøntsager og æg.
Pynt med chili, ingefær og sesam.
Hæld den varme suppe over retten – og så kan der serveres.

Psst.. Ramt nudler kan købes hos en asiatisk købmand, men hvis du skulle have lyst til at prøve det af selv, har vi da også en lille guide til hjemmelavede nudler.

 

 

 

 

 

Kontakt

Hør os her

hej@madmanifestet.dk
Ceresbyen 24, kl.
8000 Aarhus

CVR: 40342346

Hør os her